Aldri hatt et større emne i fresemaskinen

Forside Nyheter Aldri hatt et større emne i fresemaskinen
AQ9I4072 (1)

Øyvind Kjølleberg freser her ut klemmeanordningene som skal brukes i vindparken på Lista.

Tekst og foto

Tellus Kommunikasjon

Et aluminiumsstykke på 3,5 tonn skrus fast på fresemaskinen i verkstedet. Øyvind Kjølleberg er i gang med å lage en klemmeanordning til vindmøllene på Lista.

– Jeg har allerede fylt halvannen container med aluminiumsspon, sier Kjølleberg og kikker bort på prosjektleder Torbjørn Syvertsen.

– Som maskinarbeider er jeg veldig fascinert av dette. Det er kjempegøy, selv om det er spon alle veier, sier Syvertsen, og legger til at alt sponet selvfølgelig blir kjørt til resirkulering.

INGEN AV DEM kan huske at Øgrey noen gang har hatt et stå stort emne i fresemaskinen.

– Det må være det største vi har hatt noen gang, konkluderer Syvertsen.

11 timer har Kjølleberg brukt så langt på maskineringsjobben. I tillegg til sponryddingen.

De to delene som freses ut skal settes sammen til slags klamp, som skal holde rotorene på plass når det skiftes girkasse på vindmøllene på Lista.

– VI BISTÅR FAST med mekanisk ekspertise til Lista Vindkraftverk og har allerede hjulpet til med å montere ny girkasse i en av turbinene, sier Syvertsen.

Når girkassene byttes må rotorene festes godt, slik at de ikke faller av. En klemme heises derfor opp i tårnet og boltes sammen for å holde alt på plass.

– Frem til nå har Lista Vindkraftverk leid slike klemmer. Nå ville de ha sin egen. Vi ble derfor spurt om å lage en. Det har vi snart gjort, forteller Syvertsen.

Se flere bilder