Kontrollerer kjettinger fra Lindland Maskin

Forside Nyheter Kontrollerer kjettinger fra Lindland Maskin
AQ9I3308

Odd Arild Hoveland heiser opp kjettingene i kran- og hydraulikkverkstedet og foretar en visuell inspeksjon. I bakgrunnen Arild Syvertsen.

Tekst og foto

Tellus Kommunikasjon

– Her tar vi kjetting for kjetting og sjekker for slitasje, deformasjon og skader, sier Arild Syvertsen, prosjektleder og sakkyndig for løft hos Øgrey.

Forskriften er klar: Alt løst løfteutstyr som er i bruk må sertifiseres årlig. Øgrey har et eget team som utfører denne kontrolljobben.

Blant de faste kundene er lyngdalsentreprenøren Lindland Maskin.

– DE KOMMER innom en gang året. Nå har vi fått inn to kasser med kjettinger, svivler, kroker og kumløftere som må sjekkes godt, sier Syvertsen.

Med seg i kran- og hydraulikkverkstedet har han Odd Arild Hoveland. De heiser opp utstyret og foretar en visuell inspeksjon. Hver kjetting registreres. Alt godkjent utstyr merkes med blå spraymaling.

– VI SJEKKER visuelt først. Er vi i tvil, så måler vi. Men det viktigste er egentlig å henge kjettingene opp i en talje og sjekke om de har fått skader og at de har riktig lengde, sier Syvertsen.

Øgrey-teamet sjekker også utstyret for uoriginale deler. Men det er sjeldent at akkurat det forekommer hos en kunde.

Fra Lindland Maskin kommer det alt fra kroker på 20 millimeter til kjettinger ned i åtte millimeter. For kunden er det avgjørende at inspeksjonen utføres raskt, ettersom utstyret er i daglig bruk.

– VI KOMMER til å jobbe langt utover ettermiddagen i dag, slik at alt kan hentes i morgen, sier Syvertsen.

Øgrey sertifiserer løst løfteutstyr for en rekke lokale industribedrifter og entreprenører.

– De fleste kontrollene foregår ute hos kunden, men enkelte kunder samler inn utstyr og leverer det til kontroll hos oss, sier Syvertsen.

Se flere bilder