Produserer nye seal-ringer til Eramet

Forside Nyheter Produserer nye seal-ringer til Eramet
AQ9I4088

Sverre Norris Syvertsen klargjør her en av seksjonene for trykktesting.

Tekst og foto

Tellus Kommunikasjon

Seal-ringene rundt elektrodene på smelteverket i Kvinesdal byttes ut jevnlig. Når nye lages, skjer det på verkstedet hos Øgrey.

– Vi kjører hele prosessen fra start til mål. Vi begynner med plater, som vi så valser, bøyer og knekker. Til slutt blir alt sveis sammen, trykktestet, NDT-testet og overflatebehandlet med syrevasking, sier prosjektleder Torbjørn Syvertsen.

Seal-ringer, også kjent som tetningsringer, er komponenter som brukes til å skape en forsegling mellom to flater for å forhindre lekkasje.

RINGENE BESTÅR av enkeltseksjoner som alle har kjølekanaler og er utstyrt med et matehull for råvarer. Hver seksjon lages separat og settes sammen til en seal-ring etterpå.

– Eramet er en veldig viktig kunde. Vi har en mann fast på fabrikken i Kvinesdal som følger opp vedlikeholdsprosjektene som vi er med på, sier Syvertsen.

SMELTEVERKET har en årlig produksjon på 180.000 tonn silikomangan, som produseres i tre moderne 30 MW-smelteovner. Her ovn har tre elektroder, og hver elektrode har en seal-ring.

– Normalt produserer vi komplette ringer. Men det er ikke alltid hele ringen må byttes. Derfor lager vi seksjoner av ringen som kan settes inn, sier Syvertsen.

Se flere bilder