Feirer tidenes største kontrakt

Forside Nyheter Feirer tidenes største kontrakt
Det ble kake på Joakim Karlsson og de andre ansatte etter at Einar Øgrey Farsund landet tidenes største kontrakt.

Det ble kake på Joakim Karlsson og de andre ansatte etter at Øgrey landet tidenes største kontrakt.

Tekst og foto

Tellus Kommunikasjon

Øgrey skal bygge HVDC-anlegg til fire nye havvindplattformer. Med en verdi på over 100 millioner kroner, er kontrakten den største noensinne for bedriften.

– Dette er en stor dag! Mellom 15 og 20 av våre ansatte er sikret jobb de neste 3-4 årene. Det gir oss større driftsmessig forutsigbarhet enn vi normalt har, sier administrerende direktør Arne Marthinsen.

Rekordordren ble markert med marsipankake. Og Joakim Karlsson, som er sjef for bedriftens reiseaktiviteter og har utformet vinnertilbudet, var raus med kakestykkene.

– Klart vi må feire. Dette er jo den største kontrakten vi noen gang har fått, sier han.

ORDREN INNEBÆRER installasjon av HVDC-anlegg på fire omformerplattformer som skal betjene havvindparkene Dogger Bank C og Dolwin 5 samt Hornsea 3 og 4.

Kunden er Hitachi Energy. De siste to årene har Øgrey bygd tilsvarende anlegg til Dogger Bank A og B for samme kunde.

– VI VISSTE AT vi hadde gode muligheter til å få denne store kontrakten, ettersom vi allerede var i gang med de to første anleggene. Samtidig er det alltid hard konkurranse. Det er flere aktører som ønsker seg inn på dette markedet, sier Karlsson, men legger til:

– Vårt fortrinn er at vi har holdt på med dette i over 20 år og bygd anlegg over hele verden.

Han ramser opp referanseprosjekter som Borwin Alpha, Dolwin Alpha, DolWinBeta – i tillegg til landbaserte anlegg i tilknytning til utenlandskablene NordLink, NorNed og North Sea Link.

ØGREY HAR i dag to arbeidslag med 15 personer som går i to ukers rotasjonsskift og bor i leilighetsbrakker i Haugesund, der Dogger Bank B-plattformen bygges. Hvert team består av elektrikere, mekanikere og høyspenningsmontører.

– De neste plattformene skal bygges samme sted. Planen er å fortsette med samme typen personell og samme skiftordning, sier Karlsson.

I kontrakten ligger det bygging av høyspentanlegg, installasjon av likeretter, trafojobb og generelt jordingsarbeid.

DET FOREGÅR nå er storstilt utbygging på havvind i Europa. Hver havvindpark trenger et HVDC-anlegg for å konvertere vekselstrømmen til likestrøm før den sendes i kabel til fastlandet.

Administrerende direktør Arne Marthinsen ser store muligheter til å få flere tilsvarende oppdrag fremover.

– Riktige priser, god kvalitet og godt rykte gjorde at vi fikk denne jobben. Fortsetter vi å levere på det vi kan, er vi veldig godt posisjonert, sier Marthinsen.

Se flere bilder