– Vi er som «jorpler» – vi brukes til alt
Glade veteraner. Fra venstre: Chris Ingar Gitlestad, Harald Lyngsvåg, Torbjørn Syvertsen, Trond Skjoldal, Arne Marthinsen, Erik Bergersen, Jan Langeland og Stian Elle.
Tekst og foto
Sju Øgrey-medarbeidere hedres med gullklokker og medaljer for lang og tro tjeneste.
– Jeg hadde valgt det samme om igjen, sier maskinarbeider og industrimekaniker Jan Langeland, og utdyper:
– Jeg har det himla fint hos Øgrey. Arbeidsmiljøet er godt og vi utfører «vedogslig» arbeid. Dessuten er det varierte dager. Vi er som «jorpler» – vi brukes til alt.
SAMMEN MED Harald Lyngsvåg ble han overført til Øgrey i 2007, da aluminiumverket på Lista valgte å outsource sin mekaniske avdeling. Før jul ble duoen overrakt medalje for 30 års tro tjeneste sammen med Erik Bergersen og Chris Ingar Gitlestad.
Stian Elle, Torbjørn Syvertsen og Trond Skjoldal mottok gullklokke for sin innsats for Øgrey gjennom 25 år.
– EN KJEMPEBRAGD å være ansatt samme sted så lenge. Tusen takk for innsatsen, sier en stolt administrerende direktør, Arne Marthinsen.
Han er tydelig på at det langt fra er noen selvfølge at ansatte blir værende så lenge.
– For bedriften er det veldig bra med stabilitet. Dessuten er det viktig at vi har fått beholde kjernekompetansen som dere har bygd opp gjennom alle disse årene, sier Marthinsen.
Han husker godt da Jan Langeland tok steget fra Alcoa til Øgrey for 13 år siden.
– Du var tydelig på at du skulle fortsette med de samme arbeidsoppgavene og ikke påtvinges noe nytt. Men det gikk ikke veldig lang tid før du satt på en plattform i Nordsjøen med pc’en i fanget og gjorde noe helt annet. Det viser at hos oss dukker det stadig opp nye utfordringer.
– Ja, jeg var vel på reisefot i sju og et halvt år, smiler Langeland.
ERIK BERGERSEN forteller at du som Øgrey-ansatt står veldig fritt til å velge karrierevei.
– Har du vilje og evne til å videreutvikle deg faglig, så får du mulighet til det. Øgrey er en mekanisk bedrift, men gjør så mye mer enn bare mekanisk arbeid. Vi har veldig varierte arbeidsdager, sier han.
Bedriften har lav «turnover» i arbeidsstokken. De få som slutter vil gjerne gjøre noe helt annet.
Men Jan Langeland konstaterer at arbeidslivet er i endring. Han tviler på at tallet på gullklokkekandidater holder seg oppe i årene som kommer.
– I fremtiden tror jeg ikke så mange vil stå så lenge på samme sted. De unge i dag hopper mye mer mellom arbeidsgiverne, sier han.