Hastejobb med sylindere til seismikkbåt

Forside Nyheter Hastejobb med sylindere til seismikkbåt
Fredy Allendes fester kroken.

Fredy Allendes bruker krana til å flytte en av sylinderen til arbeidsbenken, der den skal få nytt stempel og stang.

Tekst og foto

Tellus Kommunikasjon

Egentlig skulle bare pakningene byttes. I stedet får sylinderne fra seismikkbåten nye stempler og stenger.

– Vi har en del oppdrag fra Shearwater. Det kommer stadig inn i Lundevågen med båter som trenger ulike mekanisk bistand, sier Morten Kjær, verksmester ved Øgrey.

Denne gangen er det snakk om et hasteoppdrag. En av seismikkbåtene ligger til kai og trenger vedlikehold før den drar igjen ut på feltet igjen om rundt tre uker.

– BESTILLINGEN VAR opprinnelig å bytte pakninger på tre sylindere. Men vi oppdaget raskt at stempler og stenger var så dårlige at de også måtte skiftes – noe som blant annet innebærer en større sveisejobb, sier Kjær.

Han anslår at arbeidet tar fire ganger så lang tid som å bytte pakninger. Ettersom båten skal forlate Farsund havn som planlagt, havnet verksmesteren og hans medarbeidere i en liten tidsknipe.

– VI HAR EGENTLIG fullt opp med arbeid på verkstedet for tiden. For å skaffe nok kapasitet til å hjelpe Shearwater, måtte vi ringe rundt til flere kunder og spør om vi kunne utsette levering på deres bestillinger. I tillegg regner vi med at det blir en del helgejobbing, forklarer Kjær, men legger raskt til:

– Alt løser seg.

SHEARWATER ER et internasjonalt selskap som spesialiserer seg på innsamling av havbunnsdata og tilbyr tjenester som seismisk kartlegging og dataanalyse for olje- og gassindustrien.

Rederiet har avanserte skip og teknologi som brukes for å utforske og kartlegge havbunnen for å støtte olje- og gassleting og produksjon.

Se flere bilder